thumbnail_Bestuur_2023_2 thumbnail_Prinsenraad_2023_1

 

Waotermennekes en Waoterwiefkes

Welkom op de site van carnavalsvereniging 't Land van Waoter en Wiend. Wij staan als vereniging vanaf 1980 midden in de Pannerdense samenleving.

Het seizoen begint voor ons in november met twee pronkzittingsavonden, die we samen met cabaretgroep Ons Kent Ons organiseren. Daarna volgen de voorbereidingen voor het carnaval al snel en in deze periode bezoeken we ook de Pronkzittingen van onze zusterverenigingen uit Herwen, Aerdt, Lobith & Zevenaar.

Buiten het carnaval om organiseren we ook elk voorjaar een zgn. “Snäöjmert” in het schuttersgebouw van Claudius Civilis. Hier kunt u uw overbodige spullen kwijt en wij proberen op een zondag alles weer aan de man te brengen. In september houden wij onze jaarlijkse ledenvergadering.

Op onze eigen pronkzitting in november (2023) zagen, verdeeld over 2 avonden, ruim 500 Waoterlanders hoe d.m.v. zang, dans, sketch en buut gebeurtenissen van afgelopen jaar onder de loep werden genomen. Hoogtepunt van de avond is de bekendmaking van de nieuwe prins van ’t Land van Waoter & Wiend.

Dit seizoen zwaait Prins Anton 1e (Wesselkamp) samen met zijn adjudant Roland (Van den Bogaard) de scepter over het Pannerdense carnavalsgebeuren.

De Orde van Verdienste wordt ook bekend gemaakt op deze 2 avonden. De oorkonde en een schitterende medaille worden uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich inzet of ingezet heeft voor de Pannerdense samenleving. Dit jaar ging deze Orde naar de redactie van De Brug.

Hopelijk heeft u nu een beeld van onze vereniging. Kijkt u gerust even rond op onze site en heeft u vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden of via de contactgegevens op deze site.