2023: De Brug

Waotermennekes en Waoterwiefkes

Zoals elk jaar wordt er door de Carnavalsvereniging ’t Land van Waoter en Wiend de orde van verdienste uitgereikt aan een bepaald persoon, een groep mensen of een instelling die zich op bijzondere wijze hebben ingezet of nog steeds inzetten voor de Pannerdense gemeenschap. Vrijwilligers zorgen er voor dat het dorp levendig en leefbaar blijft. Zij zijn van onschatbare waarde, zo niet onmisbaar. Wij mogen ons hier in Pannerden gelukkig prijzen dat we veel actieve mensen hebben.

Het afgelopen jaar is er weer veel tot stand gekomen door de inzet van deze vrijwilligers. Of het nou gaat om onderhoud en klussen, of juist om bestuur en organisatie, voor de schermen of juist achter de schermen, allemaal dragen ze hun steentje bij aan de leefbaarheid van ons dorp. Zij zorgen er voor dat vele verenigingen in Pannerden kunnen blijven bestaan.

Beste Waotermennekes en Waoterwiefkes, dit jaar valt de eer te beurt aan een groep. Groepen beginnen echter vaak met 1 of 2 personen, ook deze groep. Er kwam in 1992 een stel in Pannerden wonen, import zogezegd, maar ze waren wel gewend aan een kleine gemeenschap en het dorpse. Ze gingen al snel het verenigingsleven in, in het bestuur van de Pannerd en bij RKPSC heeft hij alle functies wel bekleed, van leider tot voorzitter.

Er kwamen kinderen, zij was actief op school en in de kerk bij onder andere de communiegroep. Met de kerk en het geloof hebben ze altijd een binding gehad, zo was ook hun opvoeding.

Maar dan komt er opeens een dag dat men besluit om de kerk te sluiten in Pannerden. Geen kerk meer, dat komt de leefbaarheid van Pannerden niet ten goede, ook geen kerkenblaadje meer….jammer…jammer. Daar moest wat op verzonnen worden. De kerk werd overgenomen en Stichting Martinus mag de kerk gebruiken voor activiteiten, leuke en minder leuke, maar we kunnen er in ieder geval weer fijn samen zijn.

Er werd bedacht wat er nog meer gedaan kon worden aan de leefbaarheid. Wat maakt een dorp nou leefbaar? De mensen, de middenstand en natuurlijk de verenigingen. Verenigingen die financieel gesteund worden door de verkoop van planten in het voorjaar en de kerstperiode. Weer zo’n idee wat uitgroeit tot gewoon doen en teruggeven aan het dorp.

Ook bedacht men “De Brug” . Of het nou een artikel over mensen, de middenstand of een vereniging was, bij het lezen in dit blad voel je direct de verbinding met Pannerden. Artikelen met diepgang kunnen je verbazen, informatie over zaken brengen de gesprekken over het dorp weer op gang aan de keukentafel en op verjaardagen. Zo kwamen er steeds meer mensen die wilde helpen met het uitbrengen van De Brug, zo ontstond een groep waar ieder zijn eigen talenten in kwijt kon.

Waotermennekes en Waoterwiefkes, graag wil ik iedereen in de zaal vragen wie dat kan om te gaan staan en hun te begeleiden met een hartelijk applaus als ze worden opgehaald.

De orde van verdienste 2023 gaat naar;

De redactie van De Brug!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.